Kekszes almás sütés nélkül

Kekszes almás sütés nélkül
Elkészítési idő
5,0 39 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg alma
  • 50 dkg kocka alakú háztartási keksz
  • 3 csomag pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 12 evőkanál víz
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1,5 kg alma
  • 50 dkg kocka alakú háztartási keksz
  • 3 csomag pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 12 evőkanál víz
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk. Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 evőkanál vizet és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.

Közben a vanília pudingporokat a cukor 1/3-ad részével és 8 evőkanál vízzel összekeverjük és az almához öntjük, majd kevergetve 5 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.

Egy kb. 25x30 cm-es tepsit kirakunk a kocka alakú kekszekkel, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét szépen elsimítjuk és erre szépen elrendezzük a maradék kekszeket.

A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük és a kekszekre ráöntjük, majd szépen elkenjük rajta.

4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap szépen szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti