Keksz szalámi

Keksz szalámi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 500 g háztartási keksz
  • 200 ml tej
  • 150 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál rum aroma
  • 500 g háztartási keksz
  • 200 ml tej
  • 150 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál rum aroma

Elkészítés:

A kekszet különböző nagyságú darabokra tördeljük. Egy lábasban megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a vajat. Ahogy elolvadt a vaj, hozzáadjuk a cukrot, és a cukor elolvadása után hozzáadjuk a kakaót és a rumot, majd állandóan kevergetve, közepes lángon összeforraljuk. Ha sima és besűrűsödik, akkor lesz jó. A forrástól számítva körülbelül öt perc alatt éri el a megfelelő állagot.

Hagyjuk kicsit hűlni, után ráöntjük a kekszre és összekeverjük. A kekszes masszát fóliára tesszük, majd tetszés szerinti vastagságú rudat formázunk belőle. Az is jó megoldás, ha a kekszes keveréket fóliával bélelt őzgerincformába egyengetjük.

Legalább négy órára a hűtőbe rakjuk. (Minél tovább áll és dermed, annál puhább lesz a keksz.) A pihentetést követően megszórhatjuk kókuszreszelékkel

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti