Keksz gombácskák

Keksz gombácskák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 100 g vaj
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 1 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 250 g liszt
  • 3 g sütőpor
  • kakaópor
  • 100 g vaj
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 1 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 250 g liszt
  • 3 g sütőpor
  • kakaópor

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban tesszük és összekeverjük – kivéve a lisztet és a sütőport. A lisztet összekeverjük a sütőporral és átszitálva hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Jól összedolgozzuk és hűtőbe tesszük 30 percre.

A lehűlt tésztából ezután kézzel dió nagyságú golyókat formálunk. Ha ez megvan, egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. (Egy kis helyet hagyjunk közöttük, mert megnőhetnek.) Bármilyen 1,5 cm átmérőjű kerek formát használhatunk arra, hogy a gombáknak a szárát kialakítsuk vele.

A forma száját kakaóporba mártjuk és lenyomjuk vele a golyókat. Minden egyes golyónál belemártjuk a kakaóporba. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti