Kéksajtos cannelloni brokkolival

Kéksajtos cannelloni brokkolival

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 doboz cannelloni tészta
  • paradicsommártás
  • besamelmártás
  • 1 brokkoli
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg kékpenészes sajt
  • 10 dkg ricotta
  • 2 dkg fekete olajbogyó
  • bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

A brokkolit lobogó vízben 3 percig blansírozom, maradjon szép harsányzöld. Jeges vízben kihűtöm, majd apró rózsákra szedem. A zöldségeket apró kockákra vágom.

Olívaolajon megfuttatom először a hagymát, majd mikor már üveges, erre teszem a paprikát, valamint az apró brokkolit, és erős tűzön összepirítom. Ízesítem sóval, borssal, fűszerekkel, fokhagymával és aprított olívabogyóval. Kicsit hűlni hagyom, majd összekeverem a ricottával és a kéksajttal, és a tésztacsövekbe töltöm.

A paradicsomszószhoz a hagymát finomra vágom, és olajon megpirítom, hozzáadom a paradicsomot, sóval, bazsalikommal és fokhagymával ízesítem, összefőzöm, botmixerrel pürésítem.

A besamelmártáshoz a vajat liszttel habzásig hevítem, hozzáadom a felforralt tejet, sóval, szerecsendióval ízesítem, kiforralom.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kivajazok, aljára paradicsomszószt teszek, erre rakom szorosan a cannellonikat, besamelmártással beborítom, és kb. 180 fokos sütőben megsütöm.

A cannelloni töltésétől sokan tartanak, pedig nagyon egyszerű. A tésztacsöveket a töltelékbe ütögetjük, ezek így felveszik a tölteléket, és szinte maguktól töltődnek. Érdemes kipróbálni!

Neked ajánljuk