Kecskesajtos padlizsánkrém

Kecskesajtos padlizsánkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 3 db padlizsán
  • 20 dkg kecskesajt
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. olívaolaj
  • vaj
  • 1 ek. liszt
  • bors
  • 3 db padlizsán
  • 20 dkg kecskesajt
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek. tejföl
  • 2 ek. olívaolaj
  • vaj
  • 1 ek. liszt
  • bors

Elkészítés:

A padlizsánokat megsütöm, hogy héjuk befeketedjen és hideg vízzel öblítve le tudom szedni a héját.

Felaprítom, esetleg mixerrel pürésítem.

Olívaolajon olvasztom a darab vajat, majd világosra pirítom rajta a lisztet.

Tejjel felöntve kevergetem és sűrűre főzöm.

Hozzáadom a padlizsánt, tejfölt és ízesítem sóval, borssal.

3-4 perc főzés után készen is van, majd a kecskesajtot rámorzsolva tálalom.