Kecskesajtgolyók mandulamorzsában vörösboros szőlővel

Kecskesajtgolyók mandulamorzsában vörösboros szőlővel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 15 dkg világos nádcukor
  • 3 szem csillagánizs
  • 8 szem kardamom
  • 15 dkg mag nélküli kékszőlő
  • 20 dkg krémes kecskesajt
  • 5 dkg sózott mandula
  • 2 marék rukola
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 15 dkg világos nádcukor
  • 3 szem csillagánizs
  • 8 szem kardamom
  • 15 dkg mag nélküli kékszőlő
  • 20 dkg krémes kecskesajt
  • 5 dkg sózott mandula
  • 2 marék rukola

Elkészítés:

A bort nyeles forralóban közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg az teljesen felolvad, majd beleszórjuk a csillagánizsokat és a kardamommagokat is, összeforraljuk, forrás után további 25-30 percig gyöngyöztetjük, amíg kissé besűrűsödik.

Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük. Amikor a bor besűrűsödött, a lángot alacsonyra vesszük, és hozzáadjuk a szőlőszemeket. A szirupban kb. 5 perc alatt átmelegítjük a gyümölcsöt. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kecskesajtot 12 egyenlő részre osztjuk, és egyforma golyókat formázunk belőle. A mandulát aprítógépben durvára daráljuk, majd tálba kiszórjuk, és meghempergetjük benne a sajtgolyókat. Fóliával lefedett tálcán legalább 1 órát hagyjuk hűtőben hűlni és dermedni a golyókat.

Tálaláshoz a megmosott rukolaleveleket a tányérokon ízlésesen elrendezzük, rátesszük a mandulás sajtgolyókat, majd köré kanalazzuk a szőlős szirupot.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti