Kecskesajt datolyával és salátával

Kecskesajt datolyával és salátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 zacskó kevert saláta
  • 10 dkg datolya (friss vagy puha aszalt)
  • 10 dkg mag nélküli szőlő
  • 20 dkg henger formájú kecskesajt
  • 1 ág friss kakukkfű

az öntethez:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál fehér balzsamecet
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling

Elkészítés:

A salátát megmossuk, leszárítjuk. A datolyát kettévágjuk, kimagozzuk. A szőlőszemeket kettévágjuk. A sajthengerből 8 szeletet vágunk.

Tálon elrendezzük a salátaleveleket, ráteszünk 4 szelet sajtot. A sajtokra datolyadarabokat és szőlőt rakunk, majd befedjük a maradék 4 szelet sajttal.

A kimaradt datolyadarabokat és szőlőt a tálra szórjuk. Kakukkfűvel díszítjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, az ecettel, és megszórjuk a snidlinggel.

Neked ajánljuk