Kávés piskótakocka

Kávés piskótakocka
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • a krémhez:
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 1 evőkanál kakaó
  • a tetejére:
  • olvasztott tejcsokoládé
  • kevés margarin
  • 6 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 db citrom
  • 22 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 ek. őrölt kávé
  • tejcsokoládé
  • margarin

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a tojást, cukrot, majd liszttel, sütporral, vaníliás cukorral, kakaóporral, reszelt citromhéjjal dolgozom el, végül az olajjal is.

Kikent, liszteztt tepsibe simítom, és 150 fokon készre sütöm, tűpróbával ellenőrizve.

2 lapra szelve hagyom kihűlni.

A krémhez megfőzöm a pudingot tejben, cukorral, majd langyosra hűlve belforgatom a margarint.

Egyik felével megtöltöm a piskótát, a másikat, meg kakaóval és kávéval keverem, ami az előző krém tetejére kerül.

Kevés margarinnal olvasztott csokival vonom be a sütemény tetejét, így rakom hűtőbe dermedni.

(Édesapám odavan ezért a sütiért.)

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Evibaby16 küldte. Köszönjük!