Kávés-kókuszos cupcake

Kávés-kókuszos cupcake
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 dl kávé (lefőzött)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • a krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag (14 g) 2 in 1 instant kávé
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 dl kávé (lefőzött)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag 2 in 1 instant kávé

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a csipet sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a joghurtot és végül a kávét. Az egészet jól összekeverjük. Egy enyhén folyós tésztamasszát kell, hogy kapjunk.

A muffin sütőformába belehelyezzük a papírkapszlikat, majd belekanalazgatjuk a tésztamasszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a porcukorral és az instant kávéval jól kikeverjük.

A krémet egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és ennek segítségével díszítjük a megsült és a már kihűlt cupcake tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!