Kávés fatörzs kandírozott gyümölcsökkel

Kávés fatörzs kandírozott gyümölcsökkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál liszt
  • 15 dkg vegyes kandírozott gyümölcs a díszítéshez
  • a krémhez:
  • 5 dl 30%-os tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csapott evőkanál frissen darált kávé
  • 4 evőkanál eszpresszókávé
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál liszt
  • 15 dkg vegyes kandírozott gyümölcs a díszítéshez
  • 5 dl 30%-os tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csapott evőkanál frissen darált kávé
  • 4 evőkanál eszpresszókávé

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a kandírozott gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk.

A tojássárgákat a cukorral, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Ezután sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe szedjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ha elkészült langyosra hűtjük, a sütőpapírral együtt felcsavarjuk és kihűtjük.

A krémhez a hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a darált kávét, a hideg eszpresszó kávét.

A kihűlt piskótatekercset kicsavarjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, a krém felével megkenjük és szorosan visszatekerjük. Végül kívülről is bekenjük krémmel, csíkokat húzunk bele, majd krémrózsákkal és kandírozott gyümölcsdarabokkal díszítjük.

Hűtőben lehűtjük, majd éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

(A piskóta sütésénél vigyázunk, hogy a széle ne száradjon ki, mert akkor nem tudjuk szépen felcsavarni, széttörik