Kávés fagylaltbomba

Kávés fagylaltbomba
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • kb. 12 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • *
  • a töltelékhez:
  • 1 kg vaníliafagyi
  • 0,8 kg kávéfagyi
  • 10 dkg pirított kókuszreszelék
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kg vaníliafagyi
  • 0,8 kg kávéfagyi
  • 10 dkg pirított kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a cukorral kemény habbá verjük. Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgájákat is. Rászitáljuk a lisztet, majd fakanál segítségével összeforgatjuk, de ne törjük össze. A tepsire sütőpapírt fektetünk, rákenjük a tésztát 0,5 cm vastagon, majd 10 percre a sütőbe tesszük. Hagyjuk kihűlni.

A kávéfagyit tegyük át a normál hűtőbe, hogy meglágyuljon. A muffin sütőformák (12 darabos, 7 cm átmérőjű lyukak) belsejét kibéleljük frissen tartó fóliával, félig megtöltjük a formákat a lágy kávéfagyival, majd helyezzük be a mélyhűtőbe fél órára.

Ezalatt tegyük át a vaníliafagylaltot a hűtőbe, hogy lágyuljon. A formából a fóliával együtt kivesszük a kávéfagyit. A formát újra kibéleljük fóliával, 3-ig belekanalazzuk a vaníliafagyit. A közepébe nyomjuk a megfagyott, formázott kávé fagyinkat. (Ha túl sok benne a vanília fagyi vegyünk le belőle.)

A piskótát kiszúrjuk 7cm-es átmérőjű kerek formával, 12 darabra van szükségünk. A fagyi tetejére helyezzük a piskótakarikákat, és az egészet visszatesszük a mélyhűtőbe 1 órára. Mikor már teljesen megfagyott, vegyük ki a formából, távolítsuk el a fóliát és szórjuk meg kókuszreszelékkel.




Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti