Kávés ekler fánk

Kávés ekler fánk

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Az égetett tésztához:

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 db tojás
  • 2 db tojássárgája

A tetejére:

  • 200 g étcsokoládé, vízgőz fölött felolvasztva

A krémhez:

  • 500 ml tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál instant kávé granulátum
  • 2 teáskanál forró víz
  • 1 evőkanál Baileys kávélikőr

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel sima tésztává keverjük.

Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk belőle (a két csík érjen össze, így lesz belőle egy széles nagy csík) és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. (A sütőt ne nyissuk ki közben)! Ezután a sütőt kikapcsoljuk, az ajtót félig nyitva hagyjuk, de a tepsit még nem vesszük ki.

Tíz perc elteltével a tepsit kivesszük a sütőből, a fánkok tetejét megkenjük az olvasztott csokoládéval, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

Közben a tejszínt és a porcukrot egy tálba tesszük és elektromos habverővel kemény habbá verjük. Az instant kávét a forró vízben elkeverjük és a kávélikőrrel együtt a habhoz keverjük. A kávés habot habzsákba tesszük.

A fánkokat vízszintesen félbe vágjuk és a kávés krémmel megtöltjük.

Neked ajánljuk