Kávékrémes csokikosár

Kávékrémes csokikosár
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • a töltelékhez:
  • 3 dl tejszín
  • 1/2 dl erős feketekávé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejszínből kemény hab
  • Egyéb:
  • 4 tálka
  • folpack fólia
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl tejszín
  • 1/2 dl erős feketekávé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 dl tejszínből kemény hab
  • 4 tálka

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd levesszük. Néha megkevergetjük, és megvárjuk, amíg besűrűsödik.

Levágunk és kiterítünk 4 nagy darab folpack fóliát. A sűrű csokoládét elosztjuk rajta, és kissé szétterítjük. Amikor már majdnem megkötött, de még formálható, fóliástól rásimítjuk egy-egy leborított tálkára. (Azért nem lehet folyékony a csoki, mert akkor lefolyna, de így csak az edény formáját veszi fel.) Hűvös helyre tesszük, és hagyjuk teljesen megszilárdulni.

Leemeljük a tálkákról a csokoládékelyheket, a fóliát lehúzzuk róla. A csokitálkákban fogunk tálalni.

A krémhez felverjük a tejszínt, elkeverjük benne a kávét, a porcukrot és a habfixet, kicsit pihentetjük.

A krémet a csokikosárba töltjük, tetejére tejszínhabot nyomunk, és azonnal kínáljuk. Vanília öntetettel és gyümölcsdarabokkal is gazdagíthatjuk.