Kávébab kekszek

Kávébab kekszek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 150 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 30 g instant kávé
  • 350 g finomliszt
  • 2 tábla csokoládé (ét vagy tejcsokoládé tortabevonós)
  • 200 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 150 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 30 g instant kávé
  • 350 g finomliszt
  • 2 tábla csokoládé (ét vagy tejcsokoládé tortabevonós)

Elkészítés:

Egy tálban addig keverjük a vajat a cukorral, amig homogén masszává nem válik. Ezután hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Hozzáadjuk az instant kávét és a lisztet is. Óvatosan összegyúrjuk, vigyázva, mert nagyon omlós puha a tészta.

Dió méretű golyókat formálunk belőle, és egy tálcára tesszük őket. Egy hurkapálcika segítségével középen egy mintát nyomunk bele mélyen, mintha elakarnánk vágni, de mégse. Ha ezzel elkészültünk akkor egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt, a tetejét bevonjuk csokoládéval és hagyjuk rádermedni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti