Kávé-csoki mousse torta

Kávé-csoki mousse torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
  • 4 dkg liszt
  • 1 dkg kakaópor
  • az étcsoki mousse-hoz:
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 kanál kakaópor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 csomag zselatinfix (10 g)
  • a tejcsoki mousse-hoz:
  • 10 dkg tejcsoki
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 csomag zselatinfix
  • a kávé mousse-hoz:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 csomag zselatinfix
  • 3 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
  • 2 dkg cukor
  • a tetejére:
  • tortabevonó
  • tetszés szerinti díszítés
  • (a tortaforma 18 cm-es)
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
  • 4 dkg liszt
  • 1 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 kanál kakaópor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 csomag zselatinfix
  • 10 dkg tejcsoki
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 csomag zselatinfix
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 csomag zselatinfix
  • 3 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
  • 2 dkg cukor
  • tortabevonó
  • díszítés

Elkészítés:

A tésztához habosra keverjük a vajat a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, kávét, majd a lisztet és a kakaóport. Simára dolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokon megsütjük. Kihűtjük.

A sütőgyűrűt elmossuk és celofánnal kibéleljük. Beletesszük a lapot, és visszakapcsoljuk a keretet.

Az étcsoki mousse-hoz 1/2 dl tejszínnel gőz felett megolvasztjuk a csokoládét és simára keverjük. A maradék tejszínt keményre verjük a zselatinfixel, hozzáadjuk a kakaót, a csokoládéba forgatjuk, és a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük.

A tejcsoki mousse-hoz: ugyanúgy járunk el, mint az étcsokinál (a kakaó kivételével), és az étcsokis rétegre simítjuk. Hűtőbe tesszük.

A kávés réteghez: habbá verjük a tejszínt a zselatinfixel, majd beleszórjuk a kávét, és cukrot, simára keverjük, majd a tejcsokis rétegre simítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap eltávolítjuk a sütőgyűrűt, majd óvatosan a celofánt. Tetszés szerint díszítjük a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!