Kavart mézes

Kavart mézes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál olvasztott margarin
  • 2 dl tej
  • 35 dkg liszt
  • 1 káváskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál lekvár
  • darabos dió
  • meggy, szilva, mazsola vagy áfonya
  • kandírozott narancshéj
  • apróra vágott zselés cukor
  • pici kekszmorzsa
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • a csokimázhoz:
  • porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál forró víz
  • 5 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál olvasztott margarin
  • 2 dl tej
  • 35 dkg liszt
  • 1 káváskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál lekvár
  • darabosdió
  • meggy, szilva, mazsola vagy áfonya
  • kandírozott narancshéj
  • zselés cukor
  • pici kekszmorzsa
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál forró víz
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A tojásokat a mézzel és a 30 dkg cukorral kikeverjük, a végén hozzáadva a 3 dkg margarint.

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, hozzáadjuk a tejet, a tojásos masszához adjuk, majd belekeverjük a lekvárt, kevés diót, összevágott zselés cukrot, meggyet, szilvát, mazsolát vagy áfonyát (utóbbi kettőt gyümölcsteába áztatjuk előtte. A gyümölcsöket kekszmorzsával keverjük át, de mehet bele 2-3 evőkanálkókuszreszelék is.

Ízlés szerinti vajjal kikent, liszttel meghintett sütőformában 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

Közben elkészítjük a csokimázat: egy mélytányér karimájáig porcukrot szitálunk, adunk hozzá 1 evőkanál kakaót, 3 evőkanál forró vizet és 5 dkg vajat. Szép simára keverjük, és a még meleg sütemény tetejére simítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Olgis küldte be. Köszönjük!