Kavart almás

Kavart almás
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához (35x25 cm-es tepsihez)
  • 45 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg puha margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 2 dl tej
  • a töltelékhez:
  • kb. 1,5 kg alma
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • 45 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 20 dkg puha margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 2 dl tej
  • 1,5 kg alma
  • őrölt fahéj
  • kristálycukor

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a levét kicsavarjuk. Őrölt fahéjjal, cukorral ízesítjük, és jól összekeverjük.

A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, amíg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha margarint, és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor, a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük a tésztát.

A tészta egyik felét egyenletesen a sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, a tetején elosztjuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét.

A sütőt 60 fokra előmelegítjük, majd amikor betettük a tésztát, 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük. (Inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés!) Amikor kihűlt, porcukrozva, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti