Katzenpratzl

Katzenpratzl
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 300 g darált dió
  • 200 g porcukor
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 300 g darált dió
  • 200 g porcukor
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 tojásfehérje
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál holland kakaópor

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a porcukorral sűrű masszává keverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is. Amikor jól elvegyül, először belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a kakaóport. Amikor a massza jól összeáll, kézzel hozzágyúrjuk a darált diót is. Kis gombóccá formázzuk, majd 10 percre hűtőbe tesszük pihenni.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A katzenpratzl formát kilisztezzük, majd a formába nyomjuk a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt tepsihez ütjük a formát, amiből kb. 2. ütésre könnyedén kiesik a sütemény.

A tepsibe egymás mellé tesszük a macskamancsokat. Az előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük a katzenpratzlt, majd kikapcsoljuk a sütőt és hagyom (kb. 1 óra), hogy a sütemény teljesen megszáradjon.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!