Katóka süti

Katóka süti

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 1 sütilap összetörve
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek. baracklekvár
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek. kakaópor

A mázhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 ek. meggylé

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a tésztát, öntsük bélelt tepsibe, és süssünk belőle 3 lapot.

A háromból egyet törjünk össze, áztassük vanílíás cukros tejbe, majd keverjük hozzá a töltelék többi hozzávalóját is.

A tölteléket simítsuk rá az első lapra, majd fedjük be a másodikkal.

A máz hozzávalóit verjük keményre vízgőz felett, majd oszlassuk el a felső lapon.

Előmelegített sütőbe toljuk be egy kicsit száradni. Másnap tálaljuk a süteményt.

Neked ajánljuk