Katicás torta

Katicás torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • A katicához:
  • 1 db 6 tojásos piskóta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 üveg őszibarack befőtt vagy konzerv
  • 1 dl a befőtt (konzerv) levéből
  • 20 g zselatin
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 üveg baracklekvár
  • A bevonáshoz:
  • fondant
  • Az alsó tortához:
  • 3 db 4 tojásos piskóta
  • A krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 40 dkg cukor
  • 50 dkg margarin
  • 20 dkg kakaó
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1 db 6 tojásos piskóta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 üveg őszibarack befőtt vagy konzerv
  • 1 dl a befőtt (konzerv) levéből
  • 20 g zselatin
  • porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 üveg baracklekvár
  • fondant
  • 3 db 4 tojásos piskóta
  • 4 dl tejszín
  • 40 dkg cukor
  • 50 dkg margarin
  • 20 dkg kakaó
  • 20 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

6 tojásos piskótát sütünk, 160 fokos sütőben. Ha kisül, még melegen tiszta konyharuhába tekerjük fel. Ha kihűl, megtöltjük a lekvárral.

A túrót összetörjük, hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti cukrot és a citrom héját.

A zselatint 1 dl baracklében gőz fölött felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és a túróhoz adjuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és hozzáadjuk az ízesített túróhoz.

Egy gömbölyű edényt, folpackkal kibélelünk. A piskótatekercset felszeleteljük, és kibéleljük vele az edényt. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét folpackkal. Kicsit megnyomkodjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük

Másnap tányérra borítjuk és bevonjuk a fondanttal, hogy megkapjuk a katicabogarat.

Az alsó tortához 3 db 4 tojásos piskótát készítünk, amiket 160 fokos sütőben sütünk készre.

A krémhez a tejszínnel felfőzzük a cukrot és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a margarint, a csokoládét és a kakaót, majd az egészet simára keverjük. (Ezt érdemes a torta összeállítása előtti nap elkészíteni.)

Felhasználás előtt habosra keverjük a krémet. A kihűlt piskótát megtöltjük a habosra kevert krémmel, majd a torta külsejét is bekenjük vele, hogy rá tudjon tapadni a zöld fondant. Végül a katicát ráhelyezzük az alap tortára és ízlés szerint virágokkal, kisebb fondant figurákkal, vagy amivel szeretnénk, díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Bukor Renáta küldte be. Köszönjük!