Kata szelet

Kata szelet
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 ek. sárgabaracklekvár
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • Valamint:
  • csokoládé
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 ek. sárgabaracklekvár
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elmorzsolom a margarinnal. A többi hozzávalót beleteszem, összegyúrom. Először kétfele osztom a tésztát, és az egyik felét kinyújtom, kisütöm. A megmaradt tésztát ismét kétfele osztom, és 2 vékonyabb lapot sütök belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapom lesz.

A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsolom, a hozzávalókat beleteszem. Jól elkeverem, és a 2 lap közé teszem.

A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszek 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverem. A sütemény tetejére kenem, és csokit reszelek rá. Másnap szeletelem.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti