Kaszinótojás laktózmentesen

Kaszinótojás laktózmentesen

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a franciasalátához:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 nagyobb savanykásabb alma
  • 1 közepes krumpli
  • 4-5 csemege uborka
  • 15 dkg kukorica (elhagyható)
  • 1 nagy dobozos tejföl (nálam laktózmentes)
  • 3 evőkanál majonéz (nálam Univer, mert az laktózmentes)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • só, bors ízlés szerint

a tojás töltelékéhez:

  • 6 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál tejföl (nálam laktózmentes)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kicsi fej hagyma
  • 2 szál petrezselyem apróra vágva
  • csipet só
  • csipet bors
  • szükség szerit pici cukor

Elkészítés:

A répát és a krumplit kockákra vágjuk, és a borsóval és kukoricával együtt sós vízben puhára főzzük őket. (Természetesen, ha konzerv kukoricát és borsót használunk, az is ugyanolyan jó, akkor ezen zöldségeknél a főzés folyamata értelemszerűen szükségtelen.)

Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, az uborkát felkarikázzuk, és amikor a többi zöldség megfőtt, összekeverjük vele. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az összes többi hozzávalót.

A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük őket. Félbevágjuk a tojásokat, a sárgájukat kevés olajjal, cukorral, sóval, borssal összekeverjük.

Hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, pici mustárt és petrezselymet, belereszeljük a hagymát. Hozzáadhatunk kevés fűszerpaprikát is, de akár chilit, és egyéb ízlésünknek tetsző fűszerkombináció bármelyikét. Miután jól elkevertük, visszatöltjük a tojásokba a krémet, a tojásokat pedig a franciasalátára helyezzük.

Önmagában és köretként is kiváló.

Neked ajánljuk