Kaszinótojás franciasaláta ágyon

Kaszinótojás franciasaláta ágyon
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a kaszinótojáshoz 5 egész tojáshoz számolva:
  • 5 db keményre főzött tojás
  • 250 g majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 330 g tejföl
  • őrölt bors
  • kicsi citromlé
  • ½
  • kis mokkáskanál só
  • pár csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 7 dkg vaj
  • a franciasalátához:
  • 450 g franciasaláta alap (mirelit)
  • 3 db csemege uborka aprítva
  • 1 nagy alma apróra darabolva
  • a tartármártáshoz:
  • 330 g tejföl
  • 2 kávéskanál mustár
  • 250 g majonéz
  • bors
  • pici citromlé
  • 2 dkg porcukor
  • a tojások kenéséhez:
  • a tartármártásból 3 evőkanállal
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • a díszítéshez:
  • kaliforniai paprika
  • paradicsom
  • 5 db keményre főzött tojás
  • 250 g majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 330 g tejföl
  • őrölt bors
  • kicsi citromlé
  • ½ kis mokkáskanál
  • pár csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 7 dkg vaj
  • 450 g franciasaláta alap (mirelit)
  • 3 db csemege uborka aprítva
  • 1 nagy alma apróra darabolva
  • 330 g tejföl
  • 2 kávéskanál mustár
  • 250 g majonéz
  • bors
  • pici citromlé
  • 2 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • kaliforniai paprika
  • paradicsom

Elkészítés:

A francia salátát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. A felaprított almát, uborkát hozzákeverjük. A tartármártás hozzávalóit krémesre keverjük (3 evőkanálnyit félre teszünk belőle a tojások bevonásához), és a kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.

A tojásokat teljesen keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat. A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, tejföllel, vajjal és a fűszerekkel. Ezután az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba. Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük, szétterítjük.

Vízben a zselatint egy kis lábosban elkeverjük, majd tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük. A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel.
Tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!