Karnevál szelet

Karnevál szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag (40 g) csokis pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a krémhez:
  • 2 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • a mázhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • a tetejére:
  • 5 dkg tortadara
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag csokis
  • 5 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 csipet
  • 5 dkg tortadara

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. A pudingport, a lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és a cukros tojásba forgatjuk.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 24 x 39 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).


A krémhez a tejet, a tojássárgákkal, vaníliás cukorral, liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat. Összekeverjük és a tészta tetejére kenjük.

Az 5 tojásfehérjét a porcukorral, citromlével, sóval gőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.

A hab tetejére tortadarát szórunk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!