Karnevál szelet

Karnevál szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a krémhez:
  • 2 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • a mázhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • (a tepsi mérete: 24×39 cm-es)
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag csokis pudingpor (40 g)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • 1 csipet

Elkészítés:

A tojást a cukorral robotgéppel habosra keverjük. A pudingport, a lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és a cukros tojásba forgatjuk.

A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet, tojássárgákat, vaníliás cukrot, lisztet sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A már kihűlt krémhez adjuk a közben kihabosított cukros vajat, és alaposan elkeverjük.

A krémet a tészta tetejére kenjük.

A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

Az 5 tojásfehérjét a porcukorral, citromlével, sóval, gőz felett keményre verjük és a krém tetejére simítjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig szárítjuk benne a habot. Finom roppanós lesz. (Aki nem szereti a sült habot, annak nem kell megsütnie, egyszerűen szórjon csokidarát vagy csokireszeléket a hab tetejére.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!