Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük.
Amikor az élesztő felfutott hozzáadjuk az alapanyagokhoz és jól összedolgozzuk.
A tésztát 48 grammos darabokra mérjük, gombócokat formázzunk belőle, majd sütőpapíros tepsire helyezzük és meleg helyen 40 percig hagyjuk kelni.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A kelesztési idő leteltével a gombócok közepét egy súllyal vagy egy feles pohárral benyomjuk. Megkenjük tojássárgájával és a mélyedésbe beletöltjük a túrós tölteléket.
20 perc alatt készre sütjük őket.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
90 perc
,
aprósütemény
,
túrós
,
sütemény