Karlsbadi túrós ismertebb nevén Ökörszem

Karlsbadi túrós ismertebb nevén Ökörszem
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g finomliszt
  • 7 g szárított élesztő vagy 25 g friss élesztő
  • 150 g kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 180 g vaj
  • 200 ml tej
  • 1 db tojás
  • *
  • a kenéshez:
  • 2 db tojássárgája
  • *
  • a töltelékhez:
  • 300 g zsírszegény túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 500 g finomliszt
  • 7 g szárított élesztő vagy 25 g friss élesztő
  • 150 g kristálycukor
  • csipetnyi
  • 180 g vaj
  • 200 ml tej
  • 1 db tojás
  • *
  • 2 db tojássárgája
  • *
  • 300 g zsírszegény túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük.

Amikor az élesztő felfutott hozzáadjuk az alapanyagokhoz és jól összedolgozzuk.

A tésztát 48 grammos darabokra mérjük, gombócokat formázzunk belőle, majd sütőpapíros tepsire helyezzük és meleg helyen 40 percig hagyjuk kelni.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

A kelesztési idő leteltével a gombócok közepét egy súllyal vagy egy feles pohárral benyomjuk. Megkenjük tojássárgájával és a mélyedésbe beletöltjük a túrós tölteléket.

20 perc alatt készre sütjük őket.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti