Karfiolleves sonkalepénnyel

Karfiolleves sonkalepénnyel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg karfiol
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 vékony szál póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • *
  • a sonkalepényhez:
  • 20 dkg főtt sonka
  • 2 szelet szendvicskenyér
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg karfiol
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 vékony szál póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 20 dkg főtt sonka
  • 2 szelet szendvicskenyér
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, vastagságától függően hosszában félbe- vagy négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, leöblítjük, és fél karikákra daraboljuk.

Felforrósítjuk a vajat egy lábosban, megfuttatjuk benne a répát, majd rászórjuk a hagymát. Ráöntünk 1 l vizet, sózzuk, borsozzuk, és egy csipetnyi cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és ha forr, beletesszük a karfiolt. Kíméletesen, roppanósan puhára főzzük. Ekkor a levesbe szórjuk a petrezselymet. A sonkalepénnyel kínáljuk.

Sonkalepénnyel tálalhatjuk! Ehhez ledarálunk 20 dkg főtt sonkát, 2 szendvicskenyér belsejét hozzámorzsoljuk, ráütünk 1 tojást, elkeverjük 1 ek. liszttel, 1 ek. felaprított petrezselyemmel, sóval, borssal, és kevés olajon kis lepénykéket sütünk a masszából.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti