Karfiolleves

Karfiolleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • fél zellergumó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 zeller levél
  • 1 koktél paradicsom
  • fél fehér paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 csokor petrezselyem levél
  • 10 csipet tészta
  • 50 dkg karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • fél db zellergumó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 zeller levél
  • 1 koktél paradicsom
  • fél fehér paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 csokor petrezselyem levél
  • 10 csipet tészta

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát és a zöldséget karikára, a zellert kockára vágjuk. A vöröshagymát kis kockára aprítjuk.

Az olajat felesszük melegedni, beledobjuk a felaprított vöröshagymát, megdinszteljük csipet sóval, mert így a hagyma szétfog főni a levesben. A megdinsztelt hagymára rárakjuk a sárgarépát, a zöldséget és a zellergumót, és együtt tovább dinszteljük.

Felöntjük 1,5 l vízzel, belerakjuk a karfiol rózsákat, a paradicsomot, paprikát, zeller- és petrezselyemzöldet, a paprikát, megsózzuk, és borsozzuk. Lassú tűzön főzzük, ha roppanósak a zöldségek, belefőzzük a tésztát.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!