Karfiolkrémleves húsgombóccal

Karfiolkrémleves húsgombóccal
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg karfiol
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 25 dkg darált hús
  • 1 egész tojás
  • bors
  • 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál mangalicazsír (vagy étolaj)
  • 60 dkg karfiol
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 25 dkg darálthús
  • 1 egész tojás
  • bors
  • 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál mangalicazsír (vagy étolaj)

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és lobogó forró vízben leforrázzuk, majd leszűrjük. A sárgarépát felkockázzuk. A zsírt felhevítjük, és megforgatjuk rajta a feldarabolt zöldségeket, majd 5 percig lefedve lassú tűzön pároljuk.

Egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk bele, felöntjük vízzel, hogy jól ellepje a zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lassan puhára főzzük.

Amíg a leves fő, elkészítjük a húsgombócot. A darált húsba reszelünk egy teáskanálnyi hagymát, megsózzuk, borsozzuk, 1 tojással összeállítjuk. Kevés finomra vágott petrezselyemzöldet ebbe is belekeverünk.

A megfőtt zöldségeket botmixerrel összepürésítjük – sűrű levest kapunk. Visszatesszük forrni, és a gombóccá formázott húsmasszát egyenként beletesszük a forrásban levő levesbe. Lassú tűzön kb.10 percig rotyogjon.

Megjegyzés:

A receptet Nagy Józsefné küldte be. Köszönjük!