Karantén szelet

Karantén szelet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg puha vaj/margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • kb. 8 csapott evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 9 dl tej
  • 6 db tojásfehérje

almatöltelék:

  • 10 db közepes méretű alma
  • cukor ízlés szerint
  • 1 db tojássárgája

a lekenéshez:

  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés:

Az alma héját eltávolítjuk, lereszeljük, ha savanyúnak érezzük megcukrozzuk. Félretesszük.

A tejjel a pudingporral és a cukorral sűrű pudingot főzzük. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk. A tésztához a vajat a cukorral elkeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután a sütőporos liszttel egyneművé gyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg.

A tésztát kb.60-40 arányban elosztjuk. A nagyobbik felét sütőpapíron, lisztezett nyújtófa segítségével tepsi méretűre nyújtjuk (az én tepsim 25x35 cm-es.), majd papírostól tepsibe rakjuk. A tésztát keksz- vagy zsemlemorzsával megszórjuk.

Az almát kinyomkodjuk és egyenletesen elterítjük a tésztán (az almalevet félre tesszük). A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a pudingba forgatjuk. A pudingos krémet az alma tetején elsimítjuk.

A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodrunk, és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. A rudakat tojássárgájával lekenjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. (30 perc sütés után, ha a rácsok nagyon barnulnak, takarjuk le sütőpapírral, és úgy süssük tovább.) Ha megsült, kihűtjük.

A félretett almaléből a zselatinnal a csomagoláson leírtak szerint zselét készítünk, és azzal díszítjük a süteményt.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk