Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg margarin
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • tej
  • A krémhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 4 dl tej
  • 4 púpos ek. liszt
  • 20 dkg margarin
  • A tetejére:
  • darált dió
  • 35 dkg margarin
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 32 dkg porcukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 4 dl tej
  • 4 púpos ek. liszt
  • dió

Karamellpite

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A tészta hozzávalót gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk. Osszuk 2 részre, majd 2 lapot süssünk belőle.

A krémhez karamellizáljuk a 15 dkg kristálycukrot, majd 1 dl forró vízzel öntsük fel. Addig keverjük, míg a karamell teljesen fel nem olvad. A tejet a liszttel keverjük össze csomómentesre, és a karamellel főzzük össze.

A margarint a porcukorral keverjük ki, és a kihűlt karamellkrémmel keverjük habosra.

A 2 tésztalap közé töltsük, egy keveset hagyjunk a süteményünk tetejére, majd darált dióval szórjuk meg.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti