Karamellkrémes szilvás süti

Karamellkrémes szilvás süti
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg darált dió
  • 4 evőkanál tej
  • 10-12 db szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj
  • *
  • a krémhez:
  • 2 csomag karamell ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg vaj/margarin
  • *
  • a tetejére:
  • 20 dkg tortabevonó
  • 3 evőkanál olaj
  • (a tepsi mérete: 22×32 cm)
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg darált dió
  • 4 evőkanál tej
  • 10-12 db szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 2 csomag karamell ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg tortabevonó
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

Először a pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot főzünk, majd folpackkal letakarva kihűtjük.

A szilvákat megmossuk, négy felé vágjuk, megszórjuk 2 evőkanál cukorral és kb. 1 teáskanál fahéjjal. Összekeverjük és állni hagyjuk.

A tésztához a vajat a kétféle cukorral kikeverjük. Egyesével beleütjük a tojásokat, jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét vajjal kikent tepsibe simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a diót és az 5 evőkanál tejet, majd a világos tésztára kenjük. A szilvákat a tészta tetejére sorakoztatjuk, kicsit belenyomkodhatjuk, de nem feltétlenül szükséges. 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 35-40 perc) sütjük, majd kihűtjük.

A vajat vagy margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adva krémesre keverjük.

A kihűlt tészta tetejét megkenjük a krémmel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük. Szeleteléshez forróvízbe mártott kést használunk.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti