Karamelles töltött csokitallér

Karamelles töltött csokitallér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 evőkanál vaj
  • 20 dkg csoki
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg krémtúró
  • 18 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 24 db tejkaramella
  • 6 evőkanál vaj
  • 20 dkg csoki
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg krémtúró
  • 18 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál
  • 24 db tejkaramella

Elkészítés:

Egy mikrózható tálba tesszük a vajat és a csokit, majd mikróban 1 perc alatt összeolvasztjuk (a legjobb, ha kétszer 30 másodpercig olvasztjuk, így biztosan nem ég meg).

A tojásokat habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a felolvadt csokis vajat, a krémtúrót és a vaníliás cukrot. Ezután hozzáadjuk a száraz alapanyagokat (sütőpor, kakaópor, só, liszt).

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanál segítségével egy evőkanálnyi tésztát halmozunk. Mindegyik halom közepére teszünk egy tejkaramellát, majd még egy kis tésztával befedjük. 10-12 percig sütjük, nem baj, ha még puha, hűlés közben meg fog keményedni.

Tálaláskor még csokiba márthatjuk.

Megjegyzés:

Recept: Ganter Klári, Fotó: Szöllősi Kiss Orsi

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti