Karamelles pekándiós csók

Karamelles pekándiós csók

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • negyed teáskanál só
  • 1 csésze puha vaj
  • 2/3 csésze barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonatot
  • 1 csésze enyhén pirított és finomra őröltpekándió
  • 18-20 karamell cukorka
  • 2 teáskanál tej
  • 1csésze vágott keserű csokoládé vagy félédes csokoládé falatokkal (legalább 60%-os kakaótartalmú)
  • 2 teáskanál durva tengeri só

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd félretesszük. A tejszínt a cukorral félkeményre verjük, majd a tojással és a vaníliával tovább verjük. Apránként, keverés közben hozzáadjuk a lisztkeveréket, és az őrölt pekándiót. letakarva a tésztát hidegre tesszük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Lisztes kézzel kis golyókat formázunk belőle, majd lelapítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 13-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben kihűtjük, majd a sütiket rácsra tesszük.

A karamell cukorkákat és a tejet egy serpenyőbe tesszük, és alacsony lángon, gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a karamell elolvad. Ezután a sütikre csíkokat húzunk belőle.

A csokoládét egy tiszta műanyag zacskóban egy tálba tesszük. Közepes fokozaton 30-60 másodpercre mikrohullámú sütőbe tesszük, amíg a csokoládé megolvad. A zacskó sarkába kis lyukat vágunk, és a sütikre csíkokat húzunk belőle. Végül kevés tengeri sóval meghintjük. Hűtés után fogyasztjuk.

Neked ajánljuk