Karamellás szelet

Karamellás szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojásfehérje
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag karamellás pudingpor
  • 25 dkg vaj

A mázhoz:

  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből! Adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább! Keverjük hozzá részletekben a kókuszt és a lisztet! Öntsük bele egy 30x19 cm-es kikent, liszttel szórt tepsibe! Süssük meg fél óra alatt 180 fokon!

Krém:

Keverjük el a tej harmadában a pudingport, majd adjuk hozzá a tojássárgákat! Forraljuk fel a többi tejet! Keverjük hozzá a pudingot, a cukrot, majd főzzük keményre! A vajat habosra keverjük, hozzárakjuk a pudingot, és összedolgozzuk.

Tegyük rá a krémet a kihűlt tésztára!

Máz:

Olvasszuk fel a vajat gőz fölött! Adjuk hozzá a kakaót, majd főzzük fel! Dolgozzuk rá egyenletesen a krémre! Hagyjuk állni 6 órát!

Neked ajánljuk