Karamellás szelet

Karamellás szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás

a krémhez:

  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 vanília puding
  • 5 dl tej
  • 30 dkg Rama

Elkészítés:

A tésztához 30 dkg cukrot megpirítjuk, majd a tejjel felöntjük és olvadásig főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a margarint, a szódabikarbónát, a margarint, a szódabikarbónát, a maradék 10 dkg cukrot és a tojást.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben a négyfelé osztott tésztából egymás után 4 vékony lapot sütünk.

A krémhez a cukrot megpirítjuk, majd 2,5 dl tejjel felöntjük és olvadásig főzzük. A három vaníliás pudingot a maradék 5 dl tejjel összekeverjük, majd a karamellával elkeverjük és sűrűre főzzük. Ha kihűlt (!) belekeverjük a margarint, majd megtöltjük vele a lapokat.

A receptet Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk