Karamellás szelet gluténmentesen

Karamellás szelet gluténmentesen

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg liszt (GM miklos’ universal mix)
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 sütőpor
  • kevés tej
  • *

a krémhez:

  • 30 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • *

a fehér mázhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg finomra szitált porcukor
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk, és sütőpapírozott tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 4 lapot sütünk belőle.

A krémhez a cukrot megpirítjuk. A tejben elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a karamellhez, majd miután teljesen elolvadt a cukor, hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg el nem olvad. Amikor készen van, még melegen megtöltjük vele a lapokat.

A sütemény tetejére fehér mázat teszünk, csokival díszítjük.

A mázhoz a tojásfehérjét a cukorral, citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a tésztára simítjuk. Ezt követően olvasztott csokival ügyesen csíkokat húzunk rá, majd pálcikával kihúzzuk a szélére.

Vigyázat, nagyon finom!

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk