Karamellás szelet

Karamellás szelet
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • a krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 vanília puding
  • 5 dl tej
  • 30 dkg Rama
  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 vanília puding
  • 5 dl tej
  • 30 dkg Rama

Elkészítés:

A tésztához 30 dkg cukrot megpirítjuk, majd a tejjel felöntjük és olvadásig főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a margarint, a szódabikarbónát, a margarint, a szódabikarbónát, a maradék 10 dkg cukrot és a tojást.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben a négyfelé osztott tésztából egymás után 4 vékony lapot sütünk.

A krémhez a cukrot megpirítjuk, majd 2,5 dl tejjel felöntjük és olvadásig főzzük. A három vaníliás pudingot a maradék 5 dl tejjel összekeverjük, majd a karamellával elkeverjük és sűrűre főzzük. Ha kihűlt (!) belekeverjük a margarint, majd megtöltjük vele a lapokat.

Megjegyzés:

A receptet Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti