Karamellás rejtett meggyes kevert sütemény

Karamellás rejtett meggyes kevert sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg magozott meggy
  • 23 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl tej csipet só
  • a tepsi kikenéséhez:
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • a tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 dkg pirított mandulaforgács
  • (a tepsi 20×30 cm-es)
  • 50 dkg magozott meggy
  • 23 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl tej csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 dkg pirított mandulaforgács

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük. A tepsit vastagon kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, felhasználásig a fagyasztóba tesszük.

Először a karamellt készítjük el. A kristálycukrot egy serpenyőben szép arany barnára olvasztjuk, majd a tűzről lehúzva ráöntjük a tejet. A lángra visszatéve addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. Ezután kihűtjük.

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáöntjük a karamellt, majd az olvasztott vajat. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal forgatjuk bele. A masszát az előkészített, jó hideg tepsibe öntjük, kirakjuk a meggyel, és 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (A sütőajtót egy résnyire kitámasztjuk sütés közben. Erre alkalmas a keverő pálcánk, amit a sütő ajtó felső sarkába helyezünk be.)

A megsült süteményt kihűtjük.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd simára keverjük. A süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk, pirított mandulaforgáccsal megszórjuk. A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!