Karamellás piskóta almával és dióval

Karamellás piskóta almával és dióval

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 30 szelethez:

  • 1,5 kg alma
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 35 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg pirított dió
  • 2 dl tej
  • 2 tasak sütőpor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 1 db citrom
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tejet felforralom vaníliás cukorral.

5 dkg cukrot barnára karamellizálok és a tejet ráöntve átforralom, kicsit hűlni hagyom.

A hámozott, kicsutkázott, gerezdekre szelt almát citromlével csepegtetem.

A durvára vágott diót megpirítom.

2 tojást, a tojássárgát, 5 dkg cukrot kikeverek és a karamelles tejjel sűrűre főzöm.

A maradék cukrot, vajat, reszelt citromhéjat, csipet sót, majd a maradék tojásokat egyenként összekeverem és a karamellás tejjel felöntöm.

Hozzáadom lassan a sütőporos lisztet és összedolgozva egy kikent, morzsával szórt tepsibe simítom.

Tetejét kirakom az almákkal és pirított dióval, maradék cukorral szórom.

180 fokon sütöm 45 percet.

Neked ajánljuk