Karamellás-mogyorós kinder tejszelet

Karamellás-mogyorós kinder tejszelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 evőkanál xilit vagy kristálycukor
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű vagy sima búzaliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 1 citrom reszelt héja és leve negyede
  • ízlés szerint még édesítő vagy cukor
  • a karamell szószhoz:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • aprított pirított mogyoró
  • 6 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 evőkanál xilit vagy kristálycukor
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű vagy sima búzaliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 1 citrom reszelt héja és leve negyede
  • édesítő vagy cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • aprított pirított mogyoró

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verjük, majd a tejfölt is beledolgozzuk. A fehérjét habbá verjük a maradék édesítővel.

Egy habkártyányit a fehérjehabból a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát óvatosan a fehérjéhez öntjük és beleforgatjuk. Végül a lisztet és átszitált kakaót is beleforgatjuk.

A tésztából kivajazott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt.

A tejszínt habbá verjük. A mascarponét a mézzel és a citrommal simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.

Az egyik tortalapot megkenjünk a krém felével, ráöntjük a karamellszószt és elegyengetjük. Megszórjuk a mogyoróval és a maradék krémet is egyenletesen elosztjuk a tetején, majd rátesszük a másik lapot és hűtőbe tesszük pár órára

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti