Karamellás flan

Karamellás flan
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 45 dkg
  • 6 db tojás
  • 2 db tojássárga
  • 6 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom héja lereszelve
  • 45 dkg
  • 8 db tojás
  • 6 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom

Elkészítés:

20 dkg cukrot karamellizálok 1-2 ek. vízzel higítva.

Felfőzöm a tejet, tejszínt, maradék cukrot és ízesítem reszelt citromhéjjal, vaníliarúddal.

Ha felforrt, akkor lehúzom a tűzről.

Kikverem a tojásokat a tejes keverékkel és felverem habverővel.

A karamellát tálakba adagolom és a krémet is rájuk öntöm.

Tepsit meleg vízzel töltök és ebbe állítom a tálakat.

140 fokon sütöm 45-50 percen át, majd hűtőben dermesztem fél órát.