Karamellás fánk

Karamellás fánk

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 20 darabhoz:

  • 2 kiskanál porélesztő
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 1,2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin
  • 30 dkg liszt + a dagasztáshoz
  • 2,5 dkg Holland kakaópor
  • 2 tojás
  • 20 szem vajkaramella

a sütéshez:

  • étolaj

a szóráshoz:

Elkészítés:

Az élesztőt összekeverjük a vízzel, a tejjel és 1 evőkanál cukorral, majd meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk.

A megolvasztott margarint összekeverjük a liszttel, a kakaóporral, a tojással, a maradék cukorral, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, tésztává gyúrjuk és belisztezett felületen további 5 percet dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A tésztát belisztezett felületen kb. 1cm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorong közepébe 1-1 karamellás cukrot teszünk, majd golyókat formálunk belőle. A golyókat meleg helyen 30 percet pihenni hagyjuk.

Az olajat egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, majd aranybarnára sütjük benne a fánkokat, majd porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk