Karamellás fánk

Karamellás fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 darabhoz:
  • 2 kiskanál porélesztő
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 1,2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin
  • 30 dkg liszt + a dagasztáshoz
  • 2,5 dkg Holland kakaópor
  • 2 tojás
  • 20 szem vajkaramella
  • a sütéshez:
  • étolaj
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 2 kiskanál porélesztő
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 1,2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin
  • 30 dkg liszt + a dagasztáshoz
  • 2,5 dkg Holland kakaópor
  • 2 db tojás
  • 20 szem vajkaramella
  • étolaj
  • porcukor

Elkészítés:

Az élesztőt összekeverjük a vízzel, a tejjel és 1 evőkanál cukorral, majd meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk.

A megolvasztott margarint összekeverjük a liszttel, a kakaóporral, a tojással, a maradék cukorral, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, tésztává gyúrjuk és belisztezett felületen további 5 percet dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A tésztát belisztezett felületen kb. 1cm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorong közepébe 1-1 karamellás cukrot teszünk, majd golyókat formálunk belőle. A golyókat meleg helyen 30 percet pihenni hagyjuk.

Az olajat egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk, majd aranybarnára sütjük benne a fánkokat, majd porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti