Elkészítés:
A tésztához a vajat, a porcukrot, a tojást, a lisztet, egy csipet sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és fél órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a cukrot és a citromlevet világos karamellé olvasztjuk. A kekszet és a diót durvára összevagdaljuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, szeletkékre vágjuk. Egy másik edényben felforraljuk a tejszínt a porcukorral, a vajjal és a mézzel, majd összefőzzük a karamellel.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tészta kétharmadát lisztes munkalapon vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát úgy, hogy a peremére is jusson kb. 3 cm magasan. A sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük.
A karamelles lébe szórjuk a diót, a kekszet és az almát, az elősütött tésztára kanalazzuk. A peremét megkenjük felvert tojással, vagy tojásfehérjével
A maradék tésztát kinyújtjuk, kb. 1 cm vastag csíkokat vágunk belőle, és rácsosan a töltelékre helyezzük, picit megnyomkodjuk. Bekenjük tojással, majd villával többször megszurkáljuk.
A tortát 30-40 perc alatt világos barnára sütjük, majd kihűtjük, és kivesszük a formából.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
90 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Torta receptek
,
Gyümölcsös ételek
,
Sütemények