Karamellás brownie muffin liszt nélkül

Karamellás brownie muffin liszt nélkül
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 darab muffinhoz:
  • 20 dkg GM étcsoki
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 5 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • a krémhez:
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag instant kávépor
  • a tetejére:
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg GM étcsoki
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 5 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag instant kávépor
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A csokit a vajjal vagy margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a darált diót, és a kakaóport is.

Muffin kapszlival bélelt formába kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a mascarponét a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávét, és belekeverjük azt is. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük és megdíszítjük vele a kihűlt muffinokat. A karamellhez felolvasztjuk a cukrot, ha már világosbarna, hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Kanállal a krém tetejére csorgatjuk.

Akár azonnal fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!