Karamellás almás pite

Karamellás almás pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg xilit
  • 20 dkg búzaliszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál tejföl

a töltelékhez:

  • 6 db alma
  • fahéj
  • fél citrom leve
  • édesítő
  • 2 evőkanál rizsdara vagy búzadara

a karamellás szószhoz:

  • 0,5 dl cukormentes tejszín
  • 6 db cukormentes tejkaramella

a kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrjunk, majd két részre osztva a hűtőbe tesszük.

Az almát lereszeljük, édesítsük, megszórjuk fahéjjal és a citromlével.

A karamellát felolvasztjuk a tejszínben és ezt is beledolgozzuk az almás masszába. Végül a rizs- vagy búzadarát is belekeverjük.

Az egyik tésztát téglalap formára nyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Ezután kivesszük és elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztával. Megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson, majd lekenjük tojással.

Visszatesszük a sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük (de figyeljük közben, mert minden sütő erőssége más). Hagyjuk kihűlni, csak azután szeleteljük fel.

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk