Karamellás almás édes bundáskenyér (cukormentes)

Karamellás almás édes bundáskenyér (cukormentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db szénhidrát csökkentett vagy sima szendvicskenyér
  • 1 db alma
  • 3 db cukormentes tejkaramella
  • őrölt fahéj
  • édesítő
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 4 db szénhidrát csökkentett vagy sima szendvicskenyér
  • 1 db alma
  • 3 db cukormentes tejkaramella
  • őrölt fahéj
  • édesítő
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej

Elkészítés:

Az almákat apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel és fahéjjal.

A karamellát egy lábasban felolvasztjuk és összepároljuk az almával, hogy megpuhuljon egy kicsit.

A kenyerek széleit levágjuk, a belét pedig egy picit sodrófával kinyújtjuk. Két szelet közepére halmozzuk az almás tölteléket, majd befedjük a másik szelettel. A két kis „táska” széleit kicsit összenyomkodjuk.

A tojást a tejjel és egy teáskanál édesítővel összekeverjük. Belemártjuk a kis táskákat, és forró olajban aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti