Karalábéleves vajas galuskával

Karalábéleves vajas galuskával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db új karalábé
  • 2 db új zöldség
  • 2 db új sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 1 db
  • tv paprika
  • 2 db koktél paradicsom
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 csokor petrezselyem levél
  • 2 db zellerlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál puha vaj

Elkészítés:

A tisztítás után a répát, a zöldséget, a karalábét kockára, illetve karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet apró kockára aprítjuk. Az olajat feltesszük melegedni, majd a karalábét, a zöldséget és a répát megpároljuk, rádobjuk a felaprított petrezselyem felét és tovább pároljuk, majd felöntjük kb. 2 l vízzel.

Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a paprikát, a paradicsomot, a hagymákat, a zeller leveleket és lassú tűzön főzzük. Amíg fő a karalábéleves elkészítjük a vajas galuskát. A tojáshoz hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, kikavarjuk.

Amikor a levesben a zöldségek roppanósak, kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe a vajas galuskákat. Ha feljönnek a leves tetejére és a duplájára nőttek akkor megfőttek. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel.

Neked ajánljuk