Karalábé krémleves baconnel és garnélarákkal

Karalábé krémleves baconnel és garnélarákkal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 karalábé
  • 1 burgonya
  • 2 szelet bacon
  • 4 garnélarák
  • tej
  • főzőtejszín
  • fehérbor
  • 1 húsleveskocka
  • őrölt pirospaprika
  • olívaolaj
  • chiliszósz
  • petrezselyem
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A karalábét, a burgonyát és a hagymát meghámozom, felkockázom, a karalábéleveleket feldarabolom. Pár levelet félreteszek.

Elkészítem a pácot, olívaolajban elkevert pirospaprikából, chiliből és borsból, majd beleforgatom a garnélarákokat.

Olívaolajon megpirítom a zöldségeket, beleaprítom a petrezselymet, aláöntök 4 dl vizet, fűszerezem és készre főzöm, ám mielőtt teljesen kész lenne, hozzáöntöm a tejszínt és a bort. Ezek után botmixerrel pépesítem.

Közben a szeletelt bacont keresztben, kisebb szeletekre vágom. A pácolt garnélákkal együtt pár perc alatt megsütöm.

Tálaláskor tányérokba mert levesre teszem a garnélát, a bacont, megszórom őrölt borssal. A félretett karalábélevelekkel díszítem.

Neked ajánljuk